fbpx
    • Solid brancheerfaring
    • Wellmore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.
     • Mer end 15 års brancheerfaring.
     • Forhandler af spa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, pool og wellnessprodukter.
     • Showroom i Egtved og Ringsted.
    • Montering & service
    • Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.
     • Egen serviceafdeling.
     • Få hjælp til montering og opstart.
     • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
    • Gratis levering
    • Ved køb over kr 1.000,- levere Wellmore gratis til nærmeste kantsten i hele Danmark (brofaste ø'er), med mulighed for tilkøb af udvidede leveringsmuligheder.
     • Standardvarer leveres inden for 1-2 hverdage.
     • Sikkerhed i købet, også efter levering.

Mere om Infrarød sauna

Behandlinger med infrarøde stråler er overset i Danmark, på trods af masser af forskningsresultater med positiv virkning på flere sygdomme.

Sådan anvender du en infrarød sauna

Ved anvendelse af infrarød sauna opnår man den absolut største virkning om morgenen eller umiddelbart inden nattesøvnen, men man vil også opnå positiv virkning resten af døgnet. For at hjælpe kroppen til at frigive affaldsstoffer, som har ophobet sig i kroppen, er det meget vigtigt at drikke rigeligt med vand både før og efter behandlingen.

Hvis kroppen er meget svækket anbefaler vi, at man starter langsomt op og gradvist øger brugen af den infrarøde sauna, efterhånden som kroppens sundhed bliver styrket. En god tommelfingerregel for brug af sauna er:

Kroppen er stærkt svækket

Hvis kroppen er stærkt svækket og har et stort afgiftningsbehov, bør man blot starte med 4-5 minutter, 2 til 3 gange om ugen. Herefter øger man med 30 sekunder indtil man når op på 15-30 minutter. Og efterhånden som kroppens sundhed styrkes vil man også efterhånden kunne øge til daglig behandling.

Kroppen er svækket

Start med 1 til 2 gange om ugen i maximum 10-15 minutter ad gangen. Efterhånden som kroppens sundhed styrkes kan man øge til daglig brug, og ligeledes kan man øge minutterne til mellem 20 og 50 minutter pr. behandling og aldrig mere end 1 time pr. behandling.

Førstegangsbruger af infrarød sauna / ved godt helbred

Hvis man er førstegangsbruger af infrarød sauna og ved godt helbred, kan man starte med 20-30 minutter, 2 til 3 gange om ugen og øge til daglig brug og ligeledes øge minutterne med op til ca. 50 minutter, men aldrig mere end 1 time pr. behandling.

Link til sortiment af infrarøde saunaer

Fakta om infrarød lys og infrarøde saunaer

Infrarød stråling er elektromagnetiske bølger der går i dybden af huden, skaber vibrationer og varmer kroppen op indefra, og derved hæves kroppens temperatur en smule og det er netop denne reaktion som hjælper kroppen til at hele og restituere og minimere smerter. Uden for Danmarks grænser – ikke mindst i Asien og på den anden side af Atlanten – er det velkendt, at sygdomme kan forebygges og smertelindres med infrarød lysterapi.

Infrarøde stråler er ikke det samme som UV stråler

Infrarøde stråler må ikke forveksles med de farlige UV stråler som man udsætter sin krop for, når man går i et solarium eller opholder sig i solen uden solcreme. Infrarøde stråler er derimod uskadelige og forårsager ikke skader på huden.

Hvad er forskellen på nærved infrarøde stråler og langtfra infrarøde stråler?

Forskning viser, at de langtfra rækkende infrarøde stråler, som solen konstant sender ud i universet, har en langt vigtigere rolle i dannelsen og dyrkning af levende organismer end nærved infrarøde stråler. Dette skyldes, at levende organismer har nemmere ved at optage og reagere med positiv virkning på de langtfra rækkende infrarøde stråler end de nærved infrarøde stråler.

Hvad gør infrarød stråling ved kroppen?

Den del af det infrarøde spektrum, der normalt bruges til infrarød varmebehandling, har en bølgelængde på mellem 6 og 14 mikron eller µmeter. Den optimale bølgelængde for behandling er 9,4 mikron, svarende til kropstemperaturen.

Mennesket består af ca. 70% vand. Vandmolekyler vibrerer internt med en frekvens på omkring 31,89 THz, svarende til en bølgelængde på 9,4 mikron. Vandmolekylet udstråler derfor infrarøde bølger i netop denne frekvens. Det er den udstråling, der giver os vores kropstemperatur på 37°C.

Den infrarøde stråling styrker den naturlige bevægelse i cellerne forårsaget af vand- og andre molekyler. Dermed fungerer cellen mere optimalt. Mennesket absorberer op til 93% af den infrarøde stråling, som det bliver udsat for, og strålingen fra de infrarøde elementer trænger op til 4 cm ind i kroppen.

Produceret i hemlock eller rød ceder træ

Wellmores infrarøde saunaer er produceret i hemlock eller rød ceder træ.

Hemlock og rød ceder træ indeholder fra naturens hånd plantedræbere. De unikke egenskaber betyder derfor, at netop disse træsorter er særlig velegnet i en infrarød sauna, fordi de affaldsstoffer kroppen udskiller bliver naturligt elimineret.

Infrarød sauna i forhold til traditionel sauna

Infrarød sauna er mere effektiv

Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er fire gange så høj i sveden hos personer, der bruger en infrarød sauna i forhold til personer, som anvender en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier, at man udskiller 20% toksiner og 80% vand i en infrarød sauna og kun 3% toksiner og 97% vand i en traditionel sauna.

Infrarød sauna mest energibesparende og CO2 venlig

En infrarød sauna bruger mellem 600-2200 watt alt efter model. Det gør den meget mere energibesparende end den traditionelle sauna.

En infrarød sauna har behagelig varme og luftfugtighed

Temperaturen i en infrarød sauna er typisk mellem 45-60°C, hvorimod temperaturen i en konventionel sauna typisk er 90-100°C. En infrarød sauna er derfor, modsat den traditionelle sauna, hverken fugtig eller varm og derfor et oplagt alternativ, hvis man ikke bryder sig om høje temperaturer og fugtig luft.

En traditionel sauna afgiver sin varme til luften som dernæst opvarmer kroppen, hvorimod de infrarøde bølger fra en infrarød sauna ikke varmer luften op, men derimod varmer kroppen op indefra.

Infrarød sauna må ikke bruges hvis

Du er gravid eller ammer
Du har store åbne sår
Du bruger kobberspiral som prævention
Du lider af Hemophiliacs
Du lider af Rosacea
Du lider af Lupus, gigtsygdom der angriber væv og organer (begge typer)
Du har pacemaker eller hjerteproblemer
Du er alvorligt syg
Du har implantater
Du har indtaget alkohol
Hvis du har feber
OBS – får du receptpligtig medicin, konsultere altid først egen læge inden brug af infrarød

Hvis der opstår ubehag under brugen, skal man straks stoppe.

Overvejer man at anvende infrarød sauna til smertelindring og forebyggelse af ovennævnte eller er man generelt i tvivl, bør man altid først konsultere egen læge.

Sauna og børn

Børn har ikke samme evne til at svede og regulere kroppens temperatur som voksne. Dette skyldes, at et barns svedkirtler er ikke fuldt udviklede, og evnen til at møde hjertets krav om øget blodgennemstrømning er også begrænset hos et barn. Derfor frarådes sauna til børn under 6 år.

Børn kan under opsyn af voksne anvende infrarød sauna. Vær opmærksom på, at barnet får rigeligt med vand både før og efter behandlingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender ca. 6 gange om året.

Wellmore

Wellmore er en af landets største forretninger inden for spa, badekar, udespa, infrarød sundhedspleje, vildmarksbad og swimmingpools.

Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

Kundeservice

Praktisk information

Kundeservice

Praktisk information

Wellmore

Wellmore er en af landets største forretninger inden for spa, badekar, udespa, infrarød sundhedspleje, vildmarksbad og swimmingpools.

Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.
CVR: 36499877
© 2020, Wellmore A/S - Tybovej 3, 6040 Egtved - 75 55 17 00 - post@wellmore.dk
© 2020, Wellmore A/S - Tybovej 3, 6040 Egtved
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram