☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

  • Solid brancheerfaring

    Solid brancheerfaring

    WellMore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

    • Mere end 15 års brancheerfaring.
    • Forhandler af udespa, indespa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, vildmarkssauna, koldtvandskar, pool, tilbehør og wellnessprodukter til udlejningshuse.
    • Showroom i Egtved og Ringsted.
  • Montering & service

    Montering & service

    Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.

    • Egen serviceafdeling.
    • Få hjælp til montering og opstart.
    • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
  • Levering

    Levering

    Ønskes levering af varer inden for indendørs spa, badekar, infrarød sauna og koldtvandskar koster dette 1.000 kr. inkl. moms. Udendørs spa, udendørs infrarød sauna og vildmarksbad koster 1.500 kr. inkl. moms. Varerne leveres til kantsten og leveres på højkant på en palle.

    Ved køb af svømmespa, minipool eller udendørs sauna, så er prisen afhængig af flere faktorer. Blandt andet leveringssted og kranlængde. Forhør nærmere hos WellMore på 75 55 17 00 eller [email protected].

    OBS

    WellMore leverer kun til brofaste øer, og levering sker ved første kantsten nærmest muligt din bolig. Det er muligt at tilkøbe ekstra fragtservices såsom kranbil, hvis dit produkt skal hejses over en bygning eller lignende.


Ingen resultater matchede din søgning.

Kategorier

Produkter

Forskning: Behandling af leddegigt og betændelse i rygsøjlen


Forskning om effekten af infrarøde behandlinger på patienter med leddegigt og betændelse i rygsøjlen

Hvad siger forskning om infrarød sauna i forhold til leddegigt

Infrarøde stråler – ikke kun til wellness

Wellmore har i en årrække solgt infrarøde saunakabiner og de positive tilbagemeldinger fra vores kunder er ganske overvældende. Folk mærker gavnlig effekt på både det fysiske og psykiske helbred. Derfor oplever vi ofte at sælge kabiner ”i flok”, fordi mange har prøvet en kabine ved naboen eller ved et familiemedlem. Og når først man har mærket virkningen på egen krop, er beslutningen, om at købe en kabine til eget hjem, ikke fjern. I Østen og i den østlige del af Europa benytter man også infrarøde stråler til behandlinger, men i Danmark er vi ikke så langt. Langt de fleste danskere er faktisk slet ikke stødt på den behandlingsmulighed endnu – og derfor er det netop også ”fra-mund-til-mund-metoden, der har kickstartet salget.

Empirisk data, der understøtter vores kunders positive oplevelser

Hvad siger forskning om infrarød sauna i forhold til gigtsmerter

Hos Wellmore vægter vi dog også at holde os opdaterede på, hvilke forsøg og studier, der er lavet om netop effekten ved brugen af infrarøde saunaer (IR). Finde valide, målbare resultater, der kan understøtte vores egne og kundernes positive erfaringer.

Som et led i den videnssøgning, er vi blandt andet stødt på en artikel i Clinical Rheumatology

Journal of the International League of Associations for Rheumatology – udgivet januar 2009. En artikel, der beskriver et forskningsforsøg fra Holland, om brugen af infrarøde sauna på patienter med henholdsvis leddegigt og betændelse i rygsøjlen. Selve undersøgelsen kan ses her:

Forsøg med behandling i infrarød sauna

Baggrunden for forsøget var den ”almenkendte” viden, at reumatologiske patienter ofte har glæde af varmebehandlinger i traditionelle saunaer. Desuden havde man erfaret, at nogle reumatologiske patienter havde stiftet kendskab med infrarøde behandlinger. Og da deres erfaringer var positive og tegnede lovende, ønskede man at opstille et klinisk forsøg og være undersøgende på følgende:

1. Hvad er effekten på kroppen/fysiske aspekter som smerter, stivhed og træthed ved brugen af IR-sauna (primært)

2. Hvad er effekten af IR-sauna på psyken – eksempelvis i forhold til overskud til sociale aktiviteter, familieliv osv.

3. Er der sideeffekter (både positivt og negativt) hvad angår komfort, tolerance samt sygdomsaktivitet under behandlingen (tertiært)

Selve forsøget

Efter nøje kriterier blev 34 kronisk syge patienter udvalgt – 17 med leddegigt og 17 med betændelse i rygsøjlen. Patienterne blev alle rekrutteret fra klinikken for reumatologi-patienter i et almindeligt distriktshospital i Enschede, Holland.

Forskning om reumatologi og infrarød sauna

I en 4-ugersperiode fik alle patienter 2 ugentlige sessioner i en infrarød saunakabine ved 55 grader – dvs. i alt 8 behandlinger á 30 minutters varighed.

Patienterne blev alle vurderet i en 12-ugers periode: 4 uger før IR, ved forsøgsstart, efter de fire IR uger samt 4 uger efter forsøgsstop. Alle vurderingerne blev foretaget på samme tidspunkt af dagen og af den samme uddannede fysioterapeut, som vel at mærke ikke havde kendskab til forsøgets behandlingsmetoder.

Rapporten gengiver oversigter over forskernes empiriske data. Men overordnet konkluderes det, at patienternes smerter og stivhed blev formindsket målbart i perioden og, at patienterne oplevede mindre udtalt træthed. Alle patienter tålte behandlingen, ingen bivirkninger blev rapporteret og der var ingen forværring af sygdomme i perioden.

Her-og-nu-effekt

Forskerne havde også interesse i at måle her-og-nu-effekten af behandlingerne – d.v.s. hvordan oplevede de to patientgrupper selve behandlingen i den infrarøde saunakabine? Patienternes velbefindende blev målt efter 15 og 30 minutters ophold i kabinen samt 30 minutter efter afsluttet behandling.

Patienterne med leddegigt følte sig godt tilpas både under og efter den infrarøde behandling. Specielt efter behandlingen havde de øget velbefindende, hvor 59 % af disse patienter følte sig godt tilpas og 29,4 % følte sig endog meget godt tilpas.

Generelt følte patienterne med betændelse i rygsøjlen sig lidt mindre komfortable under selve behandlingen. Men efter en halv time følte næsten alle sig (meget) godt tilpas.

Afsluttende bemærkning

Undersøgelsen påpeger altså positive korttidseffekter ved infrarøde behandlinger og en tendens til lovende langtidseffekter. Forsøgsperioden var dog så kortvarig, at det ikke var muligt at konkludere noget på patienternes sociale aktiviteter og overskud til blandt andet familieliv. Derfor konkluderes det også, at et eventuelt fremtidigt forsøg skal foregå med en langt større patientgruppe og over en længere periode.

Wellmore ser med spænding frem til nye studier inden for det reumatologiske område. Et sygdomsområde, hvor netop flere af vores egne kunder har oplevet effekten af de brugervenlige infrarøde saunakabiner som yderst gavnlig.