• Solid brancheerfaring

  Solid brancheerfaring

  WellMore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

  • Mere end 15 års brancheerfaring.
  • Forhandler af udespa, indespa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, vildmarkssauna, koldtvandskar, pool, tilbehør og wellnessprodukter til udlejningshuse.
  • Showroom i Egtved og Ringsted.
 • Montering & service

  Montering & service

  Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.

  • Egen serviceafdeling.
  • Få hjælp til montering og opstart.
  • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
 • Levering

  Levering

  Ønskes levering af varer inden for indendørs spa, badekar, infrarød sauna og koldtvandskar koster dette 1.000 kr. inkl. moms. Udendørs spa, udendørs infrarød sauna og vildmarksbad koster 1.500 kr. inkl. moms. Varerne leveres til kantsten og leveres på højkant på en palle.

  Ved køb af svømmespa, minipool eller udendørs sauna, så er prisen afhængig af flere faktorer. Blandt andet leveringssted og kranlængde. Forhør nærmere hos WellMore på 75 55 17 00 eller [email protected].

  OBS

  WellMore leverer kun til brofaste øer, og levering sker ved første kantsten nærmest muligt din bolig. Det er muligt at tilkøbe ekstra fragtservices såsom kranbil, hvis dit produkt skal hejses over en bygning eller lignende.


Ingen resultater matchede din søgning.

Kategorier

Produkter

Langbølget infrarød stråling (FIR) i forhold til biologiske virkninger og medicinske anvendelser


Oversat uddrag og sammenfatning af Fatma Vatansever og Michael R. Hamblins forskning udgivet online 16-10-2012:  [10.1515/plm-2012-0034]

Uddraget omhandler forskningsbeskrivelser og -resultater som er relevante i forhold til Wellmores produktsortiment af langbølgede infrarøde saunaer (FIR).

Læs hele forskningsmanuskriptet

KØB INFRARØD SAUNA

Konklusioner fra undersøgelser, hvor patienter er blevet behandlet med FIR sauna terapi

Behandling af kardiovaskulære sygdomme, kronisk hjertesvigt, oxidativt stress m.m.

Infrarøde saunaer er velkendt som Waon terapi i såvel Japan som Korea og er udbredt og hyppigt anvendt, og herfra foreligger positive forskningsresultater hvor patienter har opnået sundhedsmæssige fordele især i forhold kardiovaskulære sygdomme, kronisk hjertesvigt og perifer arterille sygdomme. Langbølget infrarød sauna terapi har også med positiv resultat været anvendt til at forbedring af hjerte- og vaskulær funktion og til at reducere oxidativt stress hos patienter med kronisk hjertesvigt. Læs mere

Behandling af type 2 diabetes med infrarød sauna

I en undersøgelse foretaget på sundhedscenteret i byen Fraser Lake i Canada ønskede man at afdække, om FIR sauna terapi kunne have gavnlig effekt og forbedre livskvaliteten for patienter med type 2 diabetes. Alle patienter ved sundhedscenteret blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. Undersøgelsen havde en varighed på 3 måneder. I denne periode blev patienterne 3 gange om ugen á 20 minutter behandlet med FIR sauna terapi. Den samlede tilbagemelding fra patienterne er, at både den generelle, fysiske og sociale sundhed er forbedret, ligesom skalaen for stress og træthed er forbedret. Konklusionen fra undersøgelsen er således, at FIR sauna terapi kan betyde forbedret livskvalitet for mennesker med type 2 diabetes og undersøgelsen konkludere også, at FIR terapi har været mere effektiv end andre livsstilsændringer.

Behandling af leddegigt og betændelse i rygsøjlen med infrarød sauna

I et hollandsk studie deltog 34 kronisk syge patienter – 17 med leddegigt og 17 med betændelse i rygsøjlen. Studiet forløb over 4 uger. I denne periode fik alle patienter 2 ugentlige behandlinger á 30 minutters varighed. Konklusionen på studiet er, at patienterne fik deres smerter og stivhed mindsket målbart, og endvidere var de også langt mindre trætte. Alle patienter tålte behandlingen, havde ingen bivirkninger og der var heller ingen forværring af sygdomme i perioden. Studiet påpeger positive korttidseffekter og en tendens til lovende langtidseffekter ved behandling med infrarød sauna, men da studiet kun forløb over 4 uger er konklusionen herfra, at studiet bør følges op med en større patientgruppe over en længere periode. Læs mere

Baggrund for forskningen om langbølget infrarød stråling (FIR) i forhold til biologiske virkninger og medicinske anvendelser

Det elektromagnetiske spektrum består af forskellige grupper af bølgelængder, og hver af disse grupper af bølgelængder har sine egenskaber. Én af disse grupper af bølgelængder har betegnelsen Langbølget / fjern infrarød (FIR) stråling (λ = 3-100 μm). Forskningen undersøger den biologiske effekt af langbølget infrarød stråling. Formålet med forskningen har endvidere været, at afdække anvendelsen af endnu en mindre gruppe af de langbølgede infrarøde ståler (3– 12 μm). Denne mindre gruppe af FIR stråler (3– 12 μm) er blevet observeret i både in vitro1 og in vivo2 undersøgelser, for at stimulere celler og væv, og anses som en lovende behandlingsmulighed til visse former af medicinske tilstande.

Teknologisk udvikling indenfor langbølget infrarød stråling (FIR) har resulteret i nye teknikker og produkter til behandling af menneskekroppen med med FIR-stråling, med fokus på at opnå sundhedsmæssige fordele. I dag findes der således:

 • Saunaer og speciallamper som leverer ren langbølget infrarød stråling (FIR). Disse FIR-produkters sikkerhed og effektivitet betyder, at de er blevet populære til terapibehandling og har elimineret konkurrencen fra produkter med nærbølget- (NIR), og mellembølget (MWIR) infrarød stråling.
  • En langbølget infrarød sauna har typisk en lufttemperatur på omkring 40o, og den intense strålevarme opvarmer hurtigt hud og krop med op til 4 cm i dybden.
 • Beklædningsfibre imprægneret med FIR udstrålende keramiske nanopartikler vævet i stoffer. Disse FIR-stoffer finder anvendelse i beklædningsgenstande og special kropsindpakninger/waps til udstråling af langbølget infrarød stråling.

Introduktion til langbølget infrarød stråling (FIR)

Solen udsender naturlig elektromagnetisk stråling. Alle levende organismer bliver derfor udsat for elektromagnetisk stråling når den når jorden. Infrarød stråling har i årtusinder været brugt effektivt til behandling og lindring af visse skavanker og sygdomme. Opvarmede saunaer er måske den ældste metode hvormed man i et kontrolleret miljø kan styre strålingen. Udvikling og forbedrede teknologier som kan levere langbølget / fjern infrarød (FIR) stråling betyder, at virkning og effekt er fordelsmæssigt udvidet. Fatma Vatansever og Michael R. Hamblin undersøger i forbindelse med deres forskning om “Langbølget infrarød stråling (FIR) i forhold til biologiske virkninger og medicinske anvendelser brugen af FIR som lovende behandlingsmetode for visse medicinske forhold, både med traditionelle produkter og med nye applikationer. Man har også undersøgt de seneste teknologiske fremskridt og de nyeste videnskabelige undersøgelser på området.

Hvad er FIR stråling

Klassificeringen af den ​​Internationale Kommission for Illumination (CIE) har tre undergrupper for IR-stråling som angivet i tabel 1. En alternativ klassificering i ISO 20473-standarden for opdeling af IR-områderne er angivet i tabel 2 .

Tabel 1: CIE klassificering af IR-stråling

Navn/forkortelseBølgelængdeFoton energi (THz)
Nær infrarød / IR-A0,7-1,4 μm (700-1400 nm)215-430
Midt infrarød / IR-B1,4-3,0 um (1400-3000 nm)100-215
Fjern infrarød / IR-C3,0-100 μm (3000 nm-0,1 mm)3- 100

Tabel 2: ISO 20473 standard for under gruppe af IR

Navn/forkortelseBølgelængde
Nær IR / NIR0,78 – 3
Mid IR / MIR3,0 – 50
Far IR / FIR50 – 1000

Den menneskelige hud har termoreceptorer som opfanger FIR energi. Huden absorberer kun den FIR energi / strålingsvarme som termoreceptorerne opfanger.

Den menneskelige krop er en hel perfekt absorber for FIR energi, fordi menneskekroppen har en ensartede temperatur på 37o C, og udsender langbølget infrarød varme ved en udgangsstop på 9,4 μm, svarende til sort kropsstråling.

Alt stof vil til et vis niveau optage elektromagnetisk stråling. Et objekt, der absorberer al den stråling, som den bliver eksponeret for (ved alle bølgelængder og frekvenser) kalder man en sort krop, dvs. en perfekt absorber. Når en sort krop har ensartet temperatur, reflekterer den sorte krop den absorberede energi tilbage. Den type energi har betegnelsen sort kropsstråling.

Medicinske anvendelser af FIR

Bølgelængden for lang- eller fjerne infrarøde ståler er for lang til, at kunne opfattes af vores øjne. Kroppen oplever FIR-energien som en mild varme, der kan trænge op til 4 cm under huden. Når FIR-strålerne trænger ind i kroppen bliver der i denne process frigivet nok energi til, at aktivere rotations- og vibrationsbevægelser i de bindinger, der danner molekyler (herunder vandmolekyler), såvel som resonerer med cellulære frekvenser. FIR-påvirkningen og den aktivitet strålingen sætter i gang, er mere effektiv end hvis kroppen bliver bestålet med kortere bølgelængder.

Lille FIR-påvirkning kan også have sundhedsfremmende effekt og virkning

Forskningen nævner, at FIR-påvirkning som ikke kan påvises, også aktivere og sætter gang i opvarmning af de yderste hudlag, og derfor også kan have biologisk effekt og virkning.

Observationer ved laboratorieundersøgelser med brug af FIR
Behandling / eksponering med FIR har vist, at kunne påvirke mikrocirkulationen i forbindelse med nedenstående in vitro1 og in vivo2 laboratorieundersøgelser:

 1. Øget vaskulær endotelfunktion3 med FIR bestråling i 30 minutter af venetendotelceller4 (HUVEC5) fra menneskelig navlestreng6.
 2. Ved in vitro undersøgelse af iltmangel af HUVEC5 blev produktion / væksten:
  1. Øget af nitrogenoxidsyntase 3 (eNOS) som er afgørende for et sundt blodkredsløb
  2. Øget af nitrogenoxid (NO) hvilket øger iltningen af blodet og bidrager til at styrke den biologiske forsvarsmekanisme
 3. Under visse forhold kan have bremsende effekt på vækst af ondartede cancer- celler og tumor
 4. Øget blodcirkulationen i huden, samt hurtigere sårheling
 5. Øget blodforsyningen og dannelse af nye blodkar i ødelagt væv

Beskrivelse af fagord i overstående blogindlæg

 1. In vitro. Dyrkning af celler uden for den levende organisme, eksempelvis i glas eller plastikbeholdere, under forhold som i den levende organisme
 2. In vivo. Eksperimenter med levende organismer.
 3. Vaskulær endotelfunktion. Lag celler i blodkar.
 4. Vene endotelceller. En vene er en blodåre, der fører blod mod hjertet. Endotelceller er et lag af celler som sidder på en blodåres / blodkars inderside. Endotelceller har direkte kontakt med blodet.
 5. HUVEC. Human umbilical vein endothelial cell. Human navlestangsendotelcelle.
 6. Navlestreng. Vener i en navlestreng fører iltet blod fra moderkagen til fosteret.