• Solid brancheerfaring
    • Wellmore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.
     • Mere end 15 års brancheerfaring.
     • Forhandler af spa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, pool, tilbehør og wellnessprodukter til udlejningshuse.
     • Showroom i Egtved og Ringsted.
    • Montering & service
    • Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.
     • Egen serviceafdeling.
     • Få hjælp til montering og opstart.
     • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
    • Levering
    • Ønskes levering af varer inden for indendørs spa, badekar og infrarød sauna, koster dette 1.000 kr. inkl. moms. Udendørs spa og vildmarksbad koster 1.500 kr. inkl. moms. Varerne leveres til kantsten og leveres på højkant på en palle.
     Ved køb af svømmespa, minipool eller udendørs sauna, så er prisen afhængig af flere faktorer. Blandt andet leveringssted og kranlængde. Forhør nærmere hos Wellmore på 7555 1700 eller post@wellmore.dk.
    • OBS
    • Wellmore leverer kun til brofaste øer, og levering sker ved første kantsten nærmest muligt din bolig. Det er muligt at tilkøbe ekstra fragtservices såsom kranbil, hvis dit produkt skal hejses over en bygning eller lignende.
wellmore

Om infrarød sauna i forhold til afspænding og god søvn

“Jeg sover som en baby nu” eller “Jeg har aldrig sovet bedre”.

Det er tilbagemeldinger, vi meget ofte får fra vores kunder, der har købt en infrarød sauna, og som nu oplever (måske endda blot som en glædelig sidegevinst), at deres søvn er blevet langt bedre. Antallet af søvntimer har de ikke ændret på, men kvaliteten af deres søvn er blevet højnet betragteligt. Mange vælger derfor at lade saunabehandlingen indgå som en fast del i deres aftenritual – en investering i et hurtigt indsovningsforløb og en ikke mindst en udbytterig nattesøvn.

KØB INFRARØD SAUNA

Der mangler større dybdegående studier på området, men hvis man går på opdagelse i søvnens kompleksitet, så finder man evidens for, at infrarøde stråler har betydning for flere af de aspekter, der påvirker indsovningsprocessen og søvnen. Lad os dykke ned i elementerne her:

Kroppens temperatur har betydning for god søvn

Over et døgn ændrer vores krops kernetemperatur sig. Så for et menneske uden feber, vil temperaturen hen over døgnet svinge mellem ca. 36,5 -37,5 0 C. Denne temperaturregulering knytter sig til tæt til vores døgnrytme, hvor sænkningen af temperatur hen mod nat, giver kroppen signal til at producere søvnhormonet Melatonin. Senere på natten, hvor temperaturen igen begynder at stige, produceres så Kortisol – et stresshormon, der får kroppen gjort klar til at vågne og møde den nye dag.

På meget varme sommeraftener, kan kroppen ikke på samme måde få sænket temperaturen – og de dage oplever vi at have problemer med at falde i søvn. Anbefalingerne om at sove i et nedkølet og mørkt lokale, giver derfor rigtig god mening, fordi det netop hjælper kroppen med at sænke temperaturen og sikre en bedre og hurtige indsovningsproces. Nogle ynder at kickstarte denne neddrosling af temperaturen ved at tage et varmt bad før sengetid, dvs. at varme kroppen op, for dernæst at kickstarte melatoninproduktionen med en hurtig afkøling af kroppen efter endt bad.

En infrarød saunakabine virker på præcis samme måde. Dvs. en effektiv dybdegående opvarmning af kroppen, som sikrer en hurtig afkøling af kroppen bagefter – og så er melatononproduktionen kickstartet og natten skudt godt i gang!

Kan en infrarød sauna så kurere søvnløshed….?
Nej, det er for meget at love, men den kan hjælpe din krop til en bedre temperaturregulering, som er et væsentligt parameter for en god søvnrytme.

En anden væsentlig faktor for en god nats søvn, er en afslappet krop og et ubekymret sind.

En infrarød sauna beroliger og afspænder kroppen

Folk, der jævnligt oplever at have problemer med at falde i søvn eller at blive i søvnen, ved, at anspændthed og bekymringer på ingen måder er befordrende for en god nattesøvn. Også her kan en infrarød saunakabine have sin berettigelse. Den tjener nemlig som en kærlig velværeseance, der beroliger både krop og sind. De, der har prøvet en infrarød sauna, ved, at man allerede efter få minutter kan mærke en afslappende varme brede sig, og det afspænder og afslapper kroppen. Minut for minut slipper anspændtheden sit tag, væv og muskler blødgøres og man overgiver sig fuldt ud til “bare at være til – lige nu og her”

Og netop her kommer saunaseancens mentale gevinster til deres ret – 20-30 minutters ro og mental opladning. Nogle vælger at benytte tiden i saunaen til mindfullnessøvelser, lytte til meditativ musik gennem saunaens bluetoothhøjtaler eller blot sidde i ro og trække stikket fra hverdagens lydkulisse. Vælg den løsning, der forkæler dit sind bedst – og lad de virksomme infrarøde stråler afspænde og forkæle din krop og gøre dig klar til en god nats søvn imens.

Terapilys – en ekstra gevinst ved mange af Wellmores infrarøde saunaer

Som en ekstra bonus tilbyder flere af vores infrarøde saunamodeller terapilys. Fra gammel tid har særligt egyptere og kinesere benyttet lysterapi til behandling af både fysiske og psykiske skavanker. Herhjemme er det særligt det hvide lys – det kunstige dagslys – man har haft fokus på, fordi det har vist sig effektivt i forhold til behandling af vinterdepression og manglende energi. Endvidere benyttes der herhjemme dermatologisk lysbehandling med farvet lys til brug for patienter med hudproblemer som acne, psoriasis, gulsot og eksem.

Når vi i flere saunaer har integreret terapilys, så er det en ekstra investering i din sundhed – eller et ekstra skud energi på wellnessskalaen.

Wellmore sælger særskilt lysterapilampe til brug for andre saunaer o.lign.

Hvilke lysterapifarver anbefaler vi i forhold til søvn?

Det hvide terapilys anbefales som det lys, der kan have størst betydning for etablering af korrekt døgnrytme og dermed søvnrytme. Det understreges dog, at det hvide lys, som styrer serotoninprocessen i kroppen helst skal benyttes om morgenen – dvs. maksimalt 2 timer efter man er stået op. Hvis det hvide lys først benyttes ved aftentide, kan det give kroppen et kunstigt højt energiniveau, som kan give dig problemer med at falde i søvn.

Det blå lys virker beroligende på os mennesker og kan derfor være med til at lette indsovningsprocessen. De, der benytter saunaen som en fast del af deres aftenritual, benytter ofte med fordel det blå lys som en ekstra beroligende effekt, inden de hopper under dynen.

Søvn er en fysiologisk nødvendighed for os mennesker. Hvis vi i perioder mangler søvn eller har problemer med at blive i søvnen, så mærker vi hurtigt, at vores koncentration, ydeevne, humør og kognitive evner forringes væsentligt. Længerevarende søvnproblemer kan have store konsekvenser for dit helbred og velbefindende.

Men hvad er det præcist søvnen gør for os?

Hvilken betydning har søvn for kroppen?

• Søvnen styrker immunforsvaret
• Søvnen producerer hormoner, der skal bruges til at genopbygge kroppens og hjernens væv nat efter nat
• Søvnen hjælper os til at lagre i vores hukommelse.
• Søvnen sænker vores blodtryk og holder dermed vores blodkar smidige og mindre åreforkalkede
• Søvnen regulerer vores appetit
• Søvnen gavner vores humør og energiniveau
• Søvnen lader kroppen op til fysiske præstationer.

Regelmæssig brug af infrarød sauna kan have betydning for, at du sover godt

Almindelig brug af infrarød sauna – dvs. også uden terapilys og i døgnets øvrige timer – kan også indirekte have betydning for, at du sover godt om natten. Som med yoga eller andre afslapningsøvelser kan regelmæssig brug hjælpe din krop til en hurtigere og mere effektiv afslapning, så du lettere og hurtigere kan overgive dig til søvnen.

Udover søvnen har brugen af infrarøde saunaer en lang række andre  sundhedsmæssige gevinster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi glæder os til at skrive til dig.

Wellmore

Wellmore er en af landets største forretninger inden for spa, badekar, udespa, infrarød sundhedspleje, vildmarksbad og swimmingpools.

Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

Kundeservice

Praktisk information

Kundeservice

Praktisk information

Wellmore

Wellmore er en af landets største forretninger inden for spa, badekar, udespa, infrarød sundhedspleje, vildmarksbad og swimmingpools.

Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.
CVR: 36499877
© 2020, Wellmore A/S - Tybovej 3, 6040 Egtved - 75 55 17 00 - post@wellmore.dk
© 2020, Wellmore A/S - Tybovej 3, 6040 Egtved
wellmore
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram