Stråler – Om de gode og de dårlige

UV stråler: Hvilken effekt har stålerne på huden….

UV-stråler = de dårlige stråler

Skru ned for solen – vi kender alle parolen fra mediekampagnerne – særligt med strålernes uheldige virkning ift. udvikling af hudkræft. Det er alment kendt, at solens og solariers stråler mod huden kan give skoldninger og speede hudens ældningsprocess uheldigt op. UV-strålerne beskadiger hudcellernes collagen og elasticitet og derved opstår der hastigt udviklende linjer og rynker i de udsatte hudområder i ansigtet osv.

Infrarøde stråler = de gode stråler

Infrarøde stråler har modsat ingen skadende effekt på huden. Faktisk tværtimod. En infrarød sauna bidrager nemlig til en øget blodcirkulation, som hjælper kroppen til en bedre afgiftning og dermed har en positiv effekt på tilstoppede porrer og andre urenheder i huden. Tilførslen af ilt og næring til kroppens hudceller øges og efter en periodes brug vil du derfor opleve, at din hud føles blødere og mere spændstig. Ved varmebehandlinger i traditionelle våde saunaer, når varmen ind i ca. 0,5 cm.’s dybde, mens de infrarøde tørre varmebehandlinger arbejder sig dybere ind i kropsvævet.

Det er sundt for krop og hud at svede

Når du sveder udskiller du – foruden vand og salte – også en række giftstoffer. Hver dag bliver vi påvirket af både indre og ydre faktorer, der kan ophobe giftstoffer som pesticider, kviksølv, bly m.v. i kroppen. Menneskekroppen er fantastisk indrettet og kan via lever, nyrer og blod selv rense kroppen og udskille affaldsstofferne gennem urin, sved, afføring og udåndingsluft. Men på trods af vores intentioner om en sund livsstil og en begrænsning af indtagelsen af giftstoffer, så bliver vi alle dagligt udsat for en bred vifte af miljømæssige og livstilsmæssige faktorer, der kan give kroppen alt for mange giftstoffer at slås med. Tænk bare på, hvad du dagligt udsættes for af:

Luftforurening

UV-stråling

parabener

parfume

tilsætningsstoffer

medicinrester

ftalater osv.

Jo flere uhensigtsmæssige affaldsstoffer kroppen slås med, jo dårligere fungerer kroppens andre processer – dvs. de processer, der skal hjælpe os til at optage de gode næringsstoffer og sikre os et liv med energi og overskud.

Men når menneskekroppen sveder, så hjælper den kroppen til en udskillelse af netop de ophobede gift- og affaldsstoffer – og det er uagtet, om sveden opstår på baggrund af hård fysisk træning eller et ophold i sauna. Derfor kan regelmæssige saunabehandlinger sikre dig en fortsat hjælp til udrenselsesprocessen, hvis du af helbredsmæssige eller andre årsager har svært ved at motionere.