Studie om effekten af Infrarøde stråler mod rynker og aldring af huden

Traditionel sauna versus infrarød sauna

Det ekstra interessante er endvidere, at hvor et ophold i en traditionel sauna udskiller 3% toksiner (giftstoffer) og 97 % vand, så har man ved behandling af infrarøde stråler erfaret, at her udskiller kroppen helt op til 6 gange så mange giftstoffer – nemlig 20 % toksiner og 80 % vand. Og den forskel kan mærkes! Flere kunder har uafhængigt af hinanden givet tilbagemeldinger omkring netop positive ændringer i deres hud efter regelmæssig brug af infrarød sauna. De oplever, at huden er blevet blødere, føles mere spændstig og sund og generelt har en bedre glød.

Nogle mennesker elsker at ‘svede igennem’ i de traditionelle saunaer, man finder i b.l.a. svømmehaller. Men for andre kan de våde saunaer være alt for hård kost. De meget høje temperaturer giver en brændende fornemmelse i huden og indåndningen gennem næse og mund kan føles ubehagelig efter længere tids ophold. Nogle vælger derfor helt at undgå saunaer og andre føler sig nærmest jaget ud af de fugtigte varme kabiner, inden kroppen reelt når at drage nytte af den terapeutiske varme.

En infrarød sauna føles derimod tør og behagelig – og her bliver kroppen opvarmes indefra. Den infrarøde varmebehandling hæver kroppens kernetemperatur og den stigning har en gunstig effekt på kroppens immunsystem og dens evne til at bekæmpe bakterier og vira. Sammenholdt med strålernes indflydelse på blodcirkulationen og hudcellernes næringstilførsel, har de infrarøde varmebehandlinger derfor en positiv virkning på hudlidelser som akne, eksem og psoriasis.