☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

 • Solid brancheerfaring

  Solid brancheerfaring

  WellMore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

  • Mere end 15 års brancheerfaring.
  • Forhandler af udespa, indespa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, vildmarkssauna, koldtvandskar, pool, tilbehør og wellnessprodukter til udlejningshuse.
  • Showroom i Egtved og Ringsted.
 • Montering & service

  Montering & service

  Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.

  • Egen serviceafdeling.
  • Få hjælp til montering og opstart.
  • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
 • Levering

  Levering

  Ønskes levering af varer inden for indendørs spa, badekar, infrarød sauna og koldtvandskar koster dette 1.000 kr. inkl. moms. Udendørs spa, udendørs infrarød sauna og vildmarksbad koster 1.500 kr. inkl. moms. Varerne leveres til kantsten og leveres på højkant på en palle.

  Ved køb af svømmespa, minipool eller udendørs sauna, så er prisen afhængig af flere faktorer. Blandt andet leveringssted og kranlængde. Forhør nærmere hos WellMore på 75 55 17 00 eller [email protected].

  OBS

  WellMore leverer kun til brofaste øer, og levering sker ved første kantsten nærmest muligt din bolig. Det er muligt at tilkøbe ekstra fragtservices såsom kranbil, hvis dit produkt skal hejses over en bygning eller lignende.


Ingen resultater matchede din søgning.

Kategorier

Produkter

Styrk immunforsvaret med infrarød sauna


Dit immunforsvar er din krops naturlige forsvar mod bakterier og infektioner. Immunforsvaret har – i modsætning til kroppens organer – ikke nogen fast placering i kroppen. Det er sammensat af mange forskellige typer celler spredt ud i hele kroppen og omfatter bl.a. huden og kroppens slimhinder, som jo ofte møder smittekimen først. Immunforsvarets virkning er afgørende for forløbet af infektioner. Hvis immunforsvaret er svækket, vil man være udsat for hyppige infektioner og opleve større gener, når infektionerne får fat. Immunsvækkede mennesker vil også kunne opleve at kunne blive angrebet af ude-fra-kommende smittekim, der normalt ville kunne holdes nede af et stærkt og velfungerende immunforsvar.

KØB INFRARØD SAUNA

For nogle er årets mørke måneder en ekstra sej tid at komme igennem. Måske afløser den ene infektion den næste, så hverdagen er præget af endeløse hosteture og en generel energiforladthed, fordi kroppens naturlige sygdomsbekæmpende forsvar er på konstant overarbejde.

Hvordan kan infrarød varmeterapi så hjælpe? 

Immunforsvaret styrkes gennem gode vaner i hverdagen. Sunde vaner omkring mad, søvn, motion og stress. Gennem medier bombarderes vi løbende af salgstaler om immunboostende superfoods, ingefærshots og særlige kosttilskud og måske tænker du allerede nu: Er en infrarød sauna blot endnu en i rækken af “hurraløsninger”??? Din skepsis er både sund og naturlig og hos Wellmore har vi ikke interesse i at “prakke dig noget på”. Men blogindlægget her er for de, der har interesse i, at dykke ned i, på hvilken måde infrarød varmeterapi kan hjælpe til et stærkere immunforsvar:

Her-og-nu-effekten

 • I en infrarød sauna opvarmes kroppen behageligt indefra – en hypertermisk helkropsbehandling, der øger den generelle legemstemperatur under saunasessionen. At udvikle feber er jo netop kroppens eget forsvar mod sygdom – og den infrarøde varmeterapi benytter præcis samme strategi. Dét, at kropstemperaturen øges, kan faktisk i mange tilfælde være nok til at ødelægge indtrængende bakterier og mikrober, da de ikke tåler den højere varme. Men den kunstige feber udløser også kroppens naturlige reparationsprocesser, som igen gavner dit helbred.

Den langsigtede effekt

Forskning peger på, at netop faktorer som sunde vaner omkring mad, søvn, motion og stress har betydning for immunforsvarets styrke. Men hvilken indflydelse kan de infrarøde helkropsbehandlinger i hjemmets sauna have for de elementer?

Mad:

At gå i infrarød sauna har naturligvis ikke direkte effekt på den mad, du indtager. Måske giver den sundhedsfremmende saunasession dig lyst til øget indtagelse af vand og i det hele taget sundere valg på madkontoen, hvilket absolut er glædeligt.
Men som en direkte effekt påvirker infrarøde saunabehandlinger forbrændingen og udskillelsen af affaldsstoffer – fra det indtagede mad. Gennem infrarøde saunabehandlinger opnår man en større afgiftning på celleniveau, end ved behandlinger i traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier, at du kan udskille op til 20% toksiner og 80% vand i en infrarød sauna mod kun 3% toksiner og 97% vand i en traditionel sauna.

Livstilsfaktorer som for fedtholdigt mad, medicin, pesticider, rygning, forurening mv. har betydning for kroppens generelle velbefindende. Og hvis kroppens indhold af antioxidanter og enzymer ikke kan holde niveauet af de frie radikaler, der udvikles på baggrund af ovenstående livsstilsbelastninger,  i skak, så ophobes der oxidativt stress. Oxidativt stress har forskernes bevågenhed, fordi det ikke alene har betydning for vores aldringsprocess, men udgør en væsentlig risiko ift. udviklingen af alvorlige sygdomme.

Infrarød varmebehandling kan gøre en forskel mod oxidativt stress, fordi infrarøde varmebehandlinger hjælper kroppen til en bedre afgiftning.

Søvn:

En infrarød sauna beroliger og afspænder kroppen – en betydelig faktor for overhovedet at kunne overgive sig til søvnen. For folk med fysiske skavanker, kan den blødgørende effekt på væv og muskler giver dem en friere bevægelighed og dermed gøre det lettere for dem at finde en behagelig sovestilling. For andre er det den beroligende effekt på tanker og sind, der yder dem optimal støtte til indsovningsforløbet. Uagtet om det er den psykiske eller den fysiske effekt, du søger – eller en kombination – så kan en infrarød sauna være en kærkommen hjælper i det daglige. Saunaens hypertermiske helkropsbehandling indvirker på kroppens kernetemperatur og mange vælger derfor at benytte deres sauna om aftenen, fordi denne temperaturpåvirkning (eller rettere nedkølingen efterfølgende) kan kickstarte kroppens naturlige søvnhormon – Melatonin og skyde natten godt i gang.

Forskere har kunnet konkludere, at for lidt søvn forringer immunforsvarets evne til målrettet at reagere over for fremmede organismer som virus og bakterier. Så det giver god mening at søge at optimere sin søvn og få timer nok under dynen.

En stor del af vores infrarøde saunakabiner har derforuden integreret terapilys, der også med stor fordel kan benyttes til optimering af døgnrytme, søvn og energiniveau. Det hvide lys i terapilamperne indvirker på kroppens produktion af Serotonin – og kan derfor også være en aktiv medspiller mod vintertræthed og sågar vinterdepression. Hvis det hvide lys benyttes i saunaen, anbefales det dog ikke at benytte saunaen lige inden sengetid, da lyset virker opkvikkende og derfor vil få den modsatte effekt på nattesøvnen.

Motion:

Særligt i Østen benyttes infrarøde saunabehandlinger aktivt i forhold til problematikker af kardiovaskulære karakter. Behandlingerne sammenlignes med en moderat træningsintensitet med øget hjertefrekvens og blodgennemstrømning såvel i huden som i kroppens organer og lemmer.  Den hævede kropstemperatur er med til – udover at hjælpe kroppen af med ophobede affaldsstoffer – at øge forbrændingen, fordi kroppen skal arbejde hårdere for at køle sig ned. Faktisk har kliniske forsøg konkluderet, at man ved blot en halv times infrarød saunabehandling kan forbrænde 200 til 600 kalorier – og det endda, mens man sidder stille og nyder sin yndlingskrimi eller -podcast. Infrarøde saunabehandlinger har af den grund også været benyttet til folk, der af fysiske årsager ikke har kunnet motionere.

Endnu en gevinst i forhold til motionsaspektet er, at i en infrarød sauna restituerer overanstrengte muskler hurtigere. Mange topatleter som vores kunde, triatlet Patrik Nilsson, benytter derfor infrarød varmeterapi som en fast del af deres træningsprogram. For almindelige motionister kan den hurtigere restitution også være betydningsfuld – både ved gener fra muskler og led – men også mere indirekte, hvor det øgede velbefindende naturligt nok giver øget overskud til dagligdagens mange opgaver inklusiv træning.

Stress:

En stund i infrarød sauna er en oplagt mulighed for at pleje sig selv. Afslapning og velvære i et mentalt frikvarter. Nogle nyder pausen til ro, andre nyder deres yndlingspodcast, musik eller en guidet meditation gennem kabinens bluetooth-højtaler. Uanset hvilken lydkulisse, du måtte nyde, så giver en sådan pause ro i sjælen – en sænkning af stressniveauet og en frigivelse af nydelseshormoner i kroppen. Kortvarig stresspåvirkning kan få kroppens til at yde bedre og faktisk også holde sygdom nede – altså på kort bane. Men måske kender du følelsen af, at starte ferien med symptomer på sygdom – netop fordi du har holdt dig kørende frem til den velfortjente ferie, hvor du RIGTIGT skulle slappe af. Desværre bliver den længe ventede ferie så aflyst af feber og hosteture under dynen. Derfor giver det GOD mening at søge at afbalancere sin livsstil, så der er indlagt pauser i hverdagen – pauser til nydelse og velvære. Ved Wellmore sælger vi wellness til hverdagen – netop fordi de små pauser i hverdagen er en væsentlig faktor for Det gode liv.

Helkropsbehandlinger med varme indvirker positivt på blodtryk og blodgennemstrømningen i kroppens organer og væv – og forbedret blodgennemstrømning i hjernen fører til et bedre funktionsniveau på områder som planlægning, organisering og opmærksomhed. Det mentale frikvarter kan derfor også give frisk blod til hjernen – endda i bogstavelig forstand 🙂 Faktisk har hypertermiske behandlinger  – både infrarøde og traditionelle saunasessioner – også forskeres bevågenhed ift. aktivering af hjerneområder, der er associeret med depression – ja, sågar studier om saunabrugeres nedsatte risiko for hukommelsessygdomme som demens og Alzheimers.

Men kan man løbe fra en influenza og undgå forkølelse gennem svedeture i sin infrarøde sauna?

Her må det korte svar være nej 😀 Men som ovenstående viser, kan en infrarød kan være en aktiv medspiller i din hverdag i de processer, der har betydning for et stærkt naturligt forsvar mod bakterier og infektioner. Vi har mange tilfredse kunder, der ikke er i tvivl – de har på egen krop erfaret, hvordan den infrarøde sauna bidrager til deres sundhed. Du kan både se input fra private saunakunder og klinikejere, der benytter saunaens varmeterapi på deres klienter her.