☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

☀️Grundet ferieafvikling, kan der forekomme længere svartider på mail og tlf.☀️

  • Solid brancheerfaring

    Solid brancheerfaring

    WellMore tilbyder nok Danmarks bedste produktprogram indenfor bad- og wellnessløsninger til hverdag og ferie. Vi forhandler til hele Danmark, og vi udvikler og designer selv produkterne.

    • Mere end 15 års brancheerfaring.
    • Forhandler af udespa, indespa, badekar, infrarød sauna, vildmarksbad, vildmarkssauna, koldtvandskar, pool, tilbehør og wellnessprodukter til udlejningshuse.
    • Showroom i Egtved og Ringsted.
  • Montering & service

    Montering & service

    Dit behov er det vigtigte, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig til den rette løsning, og vi slipper dig ikke, før alt er afklaret og du er tilfreds.

    • Egen serviceafdeling.
    • Få hjælp til montering og opstart.
    • 2 års fuld produktgaranti og 8 års suppleringsgaranti.
  • Levering

    Levering

    Ønskes levering af varer inden for indendørs spa, badekar, infrarød sauna og koldtvandskar koster dette 1.000 kr. inkl. moms. Udendørs spa, udendørs infrarød sauna og vildmarksbad koster 1.500 kr. inkl. moms. Varerne leveres til kantsten og leveres på højkant på en palle.

    Ved køb af svømmespa, minipool eller udendørs sauna, så er prisen afhængig af flere faktorer. Blandt andet leveringssted og kranlængde. Forhør nærmere hos WellMore på 75 55 17 00 eller [email protected].

    OBS

    WellMore leverer kun til brofaste øer, og levering sker ved første kantsten nærmest muligt din bolig. Det er muligt at tilkøbe ekstra fragtservices såsom kranbil, hvis dit produkt skal hejses over en bygning eller lignende.


Ingen resultater matchede din søgning.

Kategorier

Produkter

FIR eller fullspectrum infrarød sauna – hvad er forskellen?


Hvis du er nået frem til denne side, er det sikkert fordi du har lyst til at dykke nærmere ned i begrebet infrarøde saunabehandlinger og er stødt på forskellige betegnelser som fullspectrum, FIR og NIR sauna. Kært barn har mange navne, men hvad dækker betegnelserne egentlig over? Vi skal med blogindlægget her forsøge at skitsere forskellen på de forskellige typer, så du lettere kan træffe et kvalificeret valg af kabine i forhold til dine ønsker og behov.

Generel beskrivelse af infrarød stråling

KØB INFRARØD SAUNA

Infrarød stråling er et elektromagnetisk stråling. En stråling, der har længere bølgelængde end almindeligt synligt lys, men kortere bølgelængde end mikrobølger jf. nedenstående model. Som det også fremgår af oversigten nedenfor, dækker det infrarøde spektrum over tre afsnit/ frekvenser: Nær (kort), middel eller langbølget infrarød stråling.

Er du interesseret i at erhverve en infrarød sauna til eget brug eller til din klinik, wellness- eller sportscenter, vil det derfor kunne betale sig at sætte sig ind i de forskellige typer, så du får dækket dine ønsker og behov på bedst mulig måde.

I salgsmaterialer vil du som udgangspunkt støde på følgende tre typer saunaer:

  •  FAR infrarød sauna (også kaldet FIR)
  •  NEAR infrarød sauna (også kaldet NIR)
  •  Fullspectrum infrarød sauna

FAR infrarød sauna (FIR)

Infrarød sauna integreret med FAR teknologi

Forestil dig at stå en vinterdag og nyde solens varme stråler. Selvom luftens temperatur er lav, vil du alligevel kunne føle kroppen blive opvarmet af strålerne. Op mod 80 % af solens stråler er netop FAR Infrarøde stråler og en FAR infrarød sauna efterligner netop dé infrarøde frekvenser og vel at mærke uden de farlige UV-stråler. Den menneskelige hud har termoreceptorer, som opfanger FIR energi og da vandet i hudens og kroppens celler matcher bølgelængden i FIR, vil strålerne have en vibrerende og energigivende virkning på cellerne. Denne proces kaldes “resonansabsorption” og muliggør, at vævet i kroppen absorberer og udnytter effekten af disse bølger bedst muligt. Kroppen oplever FIR-energien som en mild varme, der kan trænge op til 4 cm under huden modsat en traditionel sauna, hvor kun hudens yderste lag opvarmes.

FIR saunaer har med fordel været brugt til sundhedsfremme gennem mange år og har både i privat regi, for elitesportsudøvere og for patienter med smerter mv. givet stort udbytte. En sauna med FAR/ FIR vil derfor være at foretrække, hvis du ønsker en sauna med behagelig temperatur inde i kabinen, men samtidig ønsker de sundhedsfremmende effekter, som opnås gennem den hævede kernetemperatur i kroppen, hvor immunforsvar styrkes, muskler og led forkæles og varmen fremkalder en udrensende sved.

Langt størstedelen af Wellmores infrarøde saunaer er FAR infrarøde saunaer – altså baseret på netop de langbølgende stråler.

NEAR infrarød sauna (NIR)

NEAR infrarød saunateknologi

De NIR lamper, du finder i en saunakabine, vil sidde bag beskyttelse, fordi overfladen på lampen er meget varm. Til gengæld genererer de NIR infrarøde stråler (kortbølgede stråler) kun ganske lidt varme i den menneskelige krop.

I Wellmores infrarøde saunasortiment finder du kun en enkelt sauna, der udelukkende benytter NEAR infrarøde stråler. Årsagen hertil er enkel. Du får større effekt af hypertermiske helkropsbehandlinger baseret på FIR modsat NEAR. Til gengæld vil en kabine, der integrerer begge former for stråling kunne være interessant at se nærmere på – se nærmere herom i beskrivelsen af fullspectrum saunaer.

Fullspectrum infrarød sauna

En fullspectrum infrarød sauna giver dig – som navnet antyder – hele spektret af det infrarøde område. Dvs. du her får den bedst mulige udnyttelse af både, kort, middel og langbølget infrarødt lys også kaldet NIR, Middle og FIR. Med en fullspectrum sauna som MaXXwell HIMALAYA får du dermed sundhedsfremme på hele 3 planer:

  • NIR arbejder med hudens yderste lag: forbedring af cellesundhed, fornyelse af hud og sårheling.
  • Middle infrarødt stråling trænger dybere ind i kroppen og er derfor god til at øge cirkulationen og blodgennemstrømningen. Når det bruges kontinuerligt over tid, har det vist sig, at midt-infrarød sauna-terapi øger blodgennemstrømningen betydeligt og reducerer smerter i muskler og led. Heling af irriterede områder optimeres, fordi mellem infrarød penetrerer dybere ind i blødt væv, hvor betændelse forekommer.
  • Far infrarød stråling (FIR) trænger dybt ind i kroppen og når fedtvæv (fedtceller), hvor toksiner ophober sig. FAR infrarød-stråling er en aktiv medspiller i forhold til generel sundhedsfremme. Læs mere om forskningsresultater, der viser gunstig effekt på væsentlige sundhedstrusler som forhøjet blodtryk, oxidativt stress, hjerte-kar-problematikker mv.

Oplev forskellene “live” i vores showroom

Vi håber du med oversigten her er blevet klogere på mulighederne inden for infrarøde saunabehandlinger.  Langt de fleste af vores saunaer benytter FAR/FIR stråling, netop fordi den type tilbyder sundhedsfremme på et dybere niveau i kroppen end NIR og dén forskel kan mærkes. Vi har i skrivende stund blot en enkelt kabine, der udelukkende benytter sig af NEAR stråling, så du kan få mulighed for i vores showroom i Egtved både at se og mærke forskellen på de forskellige typer saunaer. Bestil eventuelt tid og nævn, at du ønsker at prøve saunaen, så sørger vi for den/ de er opvarmet, når du ankommer.

Og som bonus…

Men uagtet hvilken type sauna, du måtte falde for, så tilbyder en saunakabine faktisk sundheds- og velværefremme på endnu et plan: Det mentale plan! Gevinsterne for hoved og sind ved wellnessfrikvarterer i en saunakabine skal på ingen måde negliseres. Faktisk peger forskningen på, at regelmæssigt brug kan udgøre en effekt i forhold til træthed, overskud, humør og generelt velbefindende. De fleste af vores saunaer har endvidere lysterapi, som også med fordel kan bringes i spil i forhold til psykisk og fysisk sundhedsfremme. Så nyd pausen i ro, med musik, en bog eller podcast og lad saunaens infrarøde energi forkæle dig 😉